53 joves han trobat feina o han tornat als estudis gràcies a un programa del Consell Comarcal

En el marc de la segona edició del Programa Singulars 2020 “Industrialitza’t i transforma el teu futur II” adreçat a joves de 16 a 29 anys de la comarca, s’han pogut aconseguir 31 insercions laborals i 22 insercions educatives. Això vol dir que 53 joves han pogut reorientar el seu futur després de la seva participació en aquest programa comarcal que ha compaginat l’acompanyament en la recerca de feina amb la formació en diversos sectors de la indústria.

El projecte va començar l’1 de setembre de 2020 i finalitza aquesta setmana, a 31 de juliol. S’ha desenvolupat gràcies a una agrupació d’entitats público-privades: el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Ajuntament de Badia del Vallès, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Ajuntament de Polinyà, la Fundació Grupo Hada, Eurecat, Biotecnal, l’Escola Tècnica del Vestir, la UAB, l’Associació Basket Beat i Epona Equinoteràpia.

La iniciativa s’ha dut a terme a 19 municipis de la comarca: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Badia del Vallès.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha format joves en diferents sectors de la indústria: alimentària, tèxtil, logística, robòtica i economia circular i transformació industrial. Dels 85 joves que han participat al programa, 60 han fet 80 hores de pràctiques en empresa, relacionades amb la formació realitzada. Un total de 20 empreses han participat a la iniciativa acollint-se a la possibilitat de 6 mesos de contractació subvencionada.