55 estudiants de secundària de Terrassa participaran en una nova edició del Campus Ítaca

Dilluns comença una nova edició del Campus Ítaca organitzat per l’UAB través de la Fundació Autònoma Solidària amb un total de 55 alumnes de 3er d’ESO d’onze instituts de la ciutat. L’Ajuntament de Terrassa s’ha sumat un any més a aquest projecte socioeducatiu que vol despertar l’interès de l’alumnat perquè, un cop acabada l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

Degut a la crisi sanitària de la Covid-19, la Fundació Autònoma Solidària ha reestructurat el programa Campus Ítaca per poder complir amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i d’activitats de lleure. Així, s’han pres mesures vinculades a temes d’higiene i s’ha reduït el nombre de municipis participants seleccionant els més propers a la UAB i que formen part de la regió sanitària de Barcelona Nord. També s’han reduït les ràtios per monitor, s’ha incrementat el nombre d’autocars i s’han suprimit totes les activitats amb grups nombrosos.

El Campus Ítaca 2021 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 28 de juny i fins al 6 de juliol, participarà l’alumnat dels Instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. Al segon torn, del 8 al 16 de juliol, participarà l’alumnat dels centres Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart.

Tot l’alumnat dels centres educatius que participa al Campus Ítaca pot optar a les beques salari Ítaca – Banco Santander.