55 joves de la comarca han trobat feina gràcies al projecte Singulars “Industrialitza’t i transforma el teu futur”

Durant tot el 2019, 165 joves del Vallès Occidental han participat en el projecte Singulars “Industrialitza’t i transforma el teu futur”. La iniciativa té l’objectiu d’acompanyar i millorar l’ocupabilitat d’aquest  col·lectiu dins el mercat de treball, donant a conèixer la indústria de la comarca i introduint-la com una opció de futur en la seva trajectòria professional. El projecte ha finalitzat amb un índex d’inserció del 35 %. En concret s’han assolit 55 insercions laborals i 20 insercions educatives i molts/es joves estan participant en processos de selecció i amb possibilitats reals d’inserció.

És un projecte que engloba formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral, accions de participació en entitats socials, cíviques i culturals i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. Els i les joves han realitzat 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en robòtica, alimentària, packaging, economia circular, indústria 4.0, logística i tèxtil. 

Aquest model ha estat valorat també molt positivament i en la convocatòria de l’any 2020 es reproduirà el treball col·laboratiu entre entitats público-privades de la comarca. L’objectiu per aquest nou projecte és donar continuïtat a aquest i seguir treballant les vocacions industrials i apostant per aquest sector de pes a la comarca.Compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.