55 joves terrassencs participen en una nova edició del Campus Ítaca

Aquest dilluns, 13 de juliol,  ha començat una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d’ESO. Un total de 55 alumnes de centres públics de la ciutat   hi  participen. En aquesta edició, 11 dels instituts públics de la ciutat s’han sumat a aquest projecte socio-educatiu, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària. 

El Campus està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3er d’ESO amb l’objectiu de despertar el seu interès per a què, un cop acabada l’etapa d’educació secundària obligatòria, donin continuïtat a la seva formació post-obligatòria.  Se’ls ofereix un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents, potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

Ll’alumnat participarà en activitats formatives dirigides i dinamitzades per professorat de la UAB, amb l’objectiu que els i les participants estableixin un primer contacte amb les diverses àrees del coneixement i puguin trobar estímuls en aquelles en les que mostrin més interès.

La Fundació Autònoma Solidària ha reestructurat el programa Campus Ítaca per ajustar-se a les recomanacions de les autoritats sanitàries i d’activitats de lleure. Així, s’han adoptat mesures per incrementar la neteja i la higiene, s’han adaptat espais i s’ha reduït el nombre de participants i els dies de durada del campus.

L’Ajuntament de Terrassa s’ha sumat, un any més, a aquesta iniciativa, en la que participa des de l’any 2004, i ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per a la participació d’aquests 55 alumnes de Terrassa al campus, sense cap cost per a les seves famílies.

El Campus Ítaca 2020 es distribuirà en dos torns. En el primer, que es durà a terme del 13 al 17 de juliol, participaran alumnes de l’Institut Terrassa, Can Jofresa, Mont Perdut, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. En el segon torn, del 20 al 24 de juliol, participaran els alumnes dels Instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart.

Aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic del Banc de Santander, ja que tot l’alumnat dels centres que participen al Campus Ítaca pot optar a les Beques salari Ítaca Aquesta entitat bancària. A més hi colaboren la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i els Consells Comarcals del Vallès Occidental i Oriental, així com d’un total de 19 ajuntaments, entre ells el de Terrassa.