5è aniversari del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) celebra aquest mes de desembre el seu 5è aniversari. El CMIAT és un espai participatiu en què persones de 10 a 14 anys que actuen com a representants de la població infantil i adolescent de Terrassa, expressen els seus pensaments i plantegen iniciatives per a millorar la ciutat.

Aquests infants i adolescents s’agrupen per districtes i treballen mensualment diferents temàtiques, sorgides de les seves inquietuds i preocupacions. De les trobades en surten accions per a transformar i millorar la ciutat. En finalitzar el curs, els consellers i conselleres del CMIAT exposen als membres de l’equip de govern aquestes accions que han treballat i consensuat conjuntament.

En aquests cinc anys, les propostes i accions que s’han desenvolupat des del consell han estat variades. Algunes de les temàtiques tractades han estat el medi ambient (amb accions per a la mobilitat sostenible, la millora dels camins escolars i la sensibilització pel reciclatge) les discriminacions (l’assetjament escolar i ciberassetjament, la LGTBIQ-fòbia i el racisme, amb mirada interseccional), la millora de l’accessibilitat i la inclusió, la lluita contra la pobresa, les addiccions i la pressió estètica.

El CMIAT permet el compliment del dret a la participació, que és un dels quatre eixos que vertebren el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA). Els altres tres són el dret a la protecció, el benestar i la salut; el dret a l’educació dins i fora de l’escola; i el dret al gaudiment de l’espai públic i d’un entorn segur.

Aquest curs 2023-2024 formen part del CMIAT 125 infants i adolescents, escolaritzats en 51 centres educatius. Des de la seva creació, hi ha participat més de 800 infants i adolescents.