60 nous contenidors reforcen la recollida d’oli als municipis del Vallès Occidental

Montcada i Reixac ha estat la població del Vallès Occidental en donar el tret de sortida a la campanya de foment del reciclatge de l’oli usat promoguda pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, consistent en la instal·lació de nous contenidors especials pel reciclatge d’aquest tipus de residu i la corresponent comunicació a la ciutadania.

La campanya va iniciar-se el dimarts 8 de gener i s’estendrà fins al 27 de març i arribarà a un total de 15 municipis (Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Matadepera, Barberà del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda).

El reciclatge de l’oli usat és especialment important ja que es tracta d’un tipus de residu especial que si no es gestiona correctament i es llença per la pica, ocasiona obstruccions a les canonades i dificulta la depuració de l’aigua. En canvi, el seu reciclatge permet la generació de biodièsel, un combustible menys contaminant pel medi ambient.

Per informar d’aquesta actuació, un educador ambiental circula amb una bicicleta retolada amb el lema de campanya i equipada amb portaequipatges i megafonia per fer una crida a la població perquè l’oli usat de la cuina es recicli als contenidors corresponents. Així mateix, es promou alhora un mitjà de transport no contaminant i saludable.

En total, s’instal·laran 60 contenidors nous d’oli en els següents municipis: Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. Aquests nous contenidors sumats als ja existents fan un total de 220 contenidors en aquests i altres municipis.

En el marc de la Campanya “Excuses o Separes” iniciada al novembre, el Consorci també disposa d’una pàgina web i un WhatsApp informatiu a disposició de la ciutadania, per resoldre qualsevol qüestió referent als residus: www.residusvalles.cat/excusesosepares i 656 89 37 09.