600 infants i joves participen aquests dies als casals municipals d’hivern

Aquesta setmana han començat els casals municipals d’hivern, amb la participació de gairebé 600 infants i joves, d’entre 3 i 17 anys. La majoria han estat derivats per serveis socials, per la seva situació de vulnerabilitat.

Foto Casals Mpals Hivern1

Aquest any s’ha tornat a comptar amb la col·laboració de diferents entitats de lleure de la ciutat per dur a terme aquesta activitat que tindrà lloc fins el 5 de gener.

Foto Casals Mpals Hivern2

Els casals garanteixen la cobertura de les necessitats bàsiques durant el període de vacances escolars d’hivern amb beques que cobreixen el 100% del cost del servei. A banda de l’aportació lúdica i educativa, també inclouen l’esmorzar i el dinar.

Foto Casals Mpals Hivern3

Les places que no han quedat cobertes per les derivacions dels serveis socials, s’han obert a la resta de la ciutadania com a recurs per conciliar la vida familiar i laboral en el període de vacances escolars.

Foto Casals Mpals Hivern4

Per segon any consecutiu, s’han adoptat les mateixes mesures higièniques que a les escoles per la situació sanitària. Això és obligatorietat de l’ús de mascareta per als infants majors de sis anys, higiene de mans constant i ventilació dels espais tancats.

Foto Casals Mpals Hivern5

L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa els casals d’hivern l’any 2013 i, des d’aleshores, s’han anat implementant millores amb l’objectiu de consolidar el projecte. Aquest 2021 s’han invertit més de 117.000 euros en la posada en marxa del dispositiu, 15.000 més que l’any passat.