600 treballadors de B. Braun Medical secunden la vaga i aturen la producció de sèrums

Jornada de vaga a B. Braun Medical. Segons el secretari de la secció sindical ASC (Alternativa Sindical de Classe), Àngel Martínez, la producció està totalment aturada des de les 10 de la nit de dilluns i no es tornaran a engegar les màquines que fabriquen sèrums fins a la mateixa hora d’aquesta nit de dimarts. Calcula que són uns 600 empleats els qui han secundat l’aturada.

A la planta de Rubí treballen aquest dimarts, segons Martínez, administració i direcció (500 persones).

Els treballadors i treballadores que fan vaga s’han situat a les dues portes de l’empresa i no deixen que entrin ni surtin els camions de mercaderies. També han impedit que aparquin els cotxes dels directius a les instal·lacions.

L’empresa va fer arribar divendres al comitè una nova oferta per aturar la vaga. Millorant l’increment de sou mig punt fins arribar al 3% i una paga de 600 euros. Però, a canvi, volien introduir mesures per lluitar contra l’absentisme laboral i eliminar del conveni que els treballadors de baixa cobrin el 100% del sou. Això es va aconseguir segons Martínez al conveni signat al 2015: la seguretat social paga el 60% del sou d’un treballador o treballadora de baixa i l’empresa el 40% restant.

Després d’algunes discrepàncies entre els sindicats que formen part del comitè d’empresa i que la plantilla decidís continuar endavant amb les mobilitzacions previstes, la jornada de vaga s’ha materialitzat aquest dimarts, 18 d’octubre, explica Martínez.

Des de finals de setembre s’hi han fet diferents accions. Primer, els treballadors i treballadores van utilitzar els minuts del descans de cada torn per protestar per la pujada de sou proposada per la empresa. Després, es van fer aturades d’una hora per torn i es va convocar una manifestació per tallar les dues rotondes d’entrada a Rubí. La vaga és la darrera de les mobilitzacions previstes fins ara.

Treballadors B Braun 3 Treballadors B Braun 2 Treballadors B Braun 1

Bbraun Protesta 8 Bbraun Protesta 7 Bbraun Protesta 6 Bbraun Protesta 5 Bbraun Protesta 4 Bbraun Protesta 3 Bbraun Protesta 2 Bbraun Protesta 1 Mani Braun Mani Braun 2 Mani Braun 3 Mani Braun 4 Mani Braun 5