65 entitats i representants culturals demanen la llibertat de Pablo Hasél

65 entitats i representants culturals catalanes han demanat la llibertat del raper Pablo Hasél. L’acte s’ha celebrat aquest dijous per streaming perquè la Junta Electoral no va autoritzar la concentració prevista a la Plaça del Rei, a Barcelona

Hi han assistit representants culturals com Gerard Quintana, Jordi Cuixart, la consellera Àngels Ponsa, Sílvia Bel, Joan Sala o Natxo Tarrés, entre d’altres.

A l’inici de l’acte, el president de l’Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana, ha demanat la llibertat per a Pablo Hasél i ha fet menció a la situació d’exili de Valtonyc a Bélgica. Ha recordat també que, segons l’informe de Freemuse, Espanya lidera la llista de països amb artistes a la presó. “Considerem, a més, que aquests atacs a la llibertat d’expressió són un advertiment a la resta de treballadors de la cultura, a la resta d’artistes, a la resta de creadors i de la ciutadania en general”, ha afegit Quintana.

L’acte ha estat organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música, de la qual formen part algunes entitats de la comarca, com ara l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

El cantant ha d’ingressar a presó per complir una condemna de nou mesos por enaltiment del terrorisme i injúries a la corona. Té com a últim dia per fer-ho de forma voluntària aquest divendres 12 de febrer.