Discurs reivindicatiu i feminista d’Eva Candela al Consell Nacional del PSC

La regidora socialista terrassenca Eva Candela va participar dissabte al Consell Nacional del PSC com a Primera Secretaria de la Federació Vallès Oest, el primer semipresencial del partit després de l’estat d’alarma.

Eva Candela va fer un discurs reivindicatiu en el que va recordar que l’afectació social del virus de la Covid-19 és diferent en les dones per ser el col·lectiu laboral majoritari en la sanitat, les residències, la neteja i l’atenció domiciliària. Per a la regidora, això ha suposat una pressió emocional i psicològica per la por al contagi, que s’ha afegit a una situació, em molts casos, de precarietat laboral.

A més, la Primera Secretària de la Federació Vallès Oest va assenyalar que el 85% de les famílies monoparentals són dones, que és majoritari el nombre de dones en el col·lectiu de gent gran i va tenir unes paraules especials per a les dones que pateixen violència masclista i que han vist empitjorar la seva situació durant el confinament.

Per tot això, la regidora terrassenca va demanar a les persones presents treballar per poder fer polítiques públiques que tinguin en consideració la perspectiva de gènere.