70 activitats d’oci i lleure pensades per a persones amb capacitats diverses

L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha elaborat una guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses, que inclou més de 70 propostes i activitats. El recull es pot consultat al web municipal (www.terrassa.cat/lleure-capacitats-diverses).

La guia organitza tots els actes en dos grans apartats: per a grups i individuals. Dins del primer, s’hi estableixen 4 categories: cap de setmana, entre setmana, estades de cap de setmana i vacances i casals en períodes de vacances. El segon apartat s’estructura també en 4 categories: natura accessible pel teu compte, activitats terapèutiques, activitats d’oci pel teu compte i museus, monuments i espais d’interès accessibles.

A cada activitat s’especifica per a quin perfil de persones és apta o indicada, el preu, un mapa de geolocalització i una descripció detallada dels espais.

L’elaboració de la guia s’emmarca en el Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020 i té per objectiu oferir informació clara i pública que faciliti l’accés d’aquestes persones a un lleure de qualitat i adaptat a les seves necessitats, avançant així en un model d’atenció centrat en les persones i contribuint a la integració social i la qualitat de vida d’aquest col•lectiu.

Per a desenvolupar aquest projecte, l’Ajuntament ha comptat amb la col•laboració de les entitats que formen part de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat.