8 urnes per recollir cartes i postals per a les persones ingressades als hospitals aquest Nadal

Un grup de 9 amics que van treballar com a monitors a l’Esplai Els Globus han creat la iniciativa solidària Família Invisible i el projecte «El Nadal és de totes». Ara busquen la col·laboració de la ciutadania per escriure cartes o postals anònimes i fer-les arribar a les persones que passaran les festes als hospitals, sense rebre visites.

Les missives han d’anar ensobrades i no han de fer cap referència personal sobre qui l’escriu ni tampoc sobre qui la rep. No es pot saber qui serà el receptor ni el tipus de malaltia que pateix. Per això, han de ser genèriques i amb l’únic objectiu de fer arribar un missatge positiu a les persones que estan ingressades en aquestes dates.

Es poden escriure fins el dia 18 de desembre. Gràcies a la col·laboració de diferents regidories, s’han distribuït 7 urnes als centres cívics i casals dels 7 districtes de la ciutat. També n’hi ha una altra, la vuitena, oberta les 24 hores al costat del gran arbre de Nadal del Raval. Els dies 24 i 25 de desembre el personal sanitari distribuirà les cartes als pacients de l’Hospital i Mútua.

Esperen recollir unes 600 cartes. De moment, no han fet cap recompte però si se supera aquesta xifra, també es podrien fer arribar a residències i altres centres sanitaris.

Família Invisible va pensar durant el confinament recollir aliments per a les persones necessitades. Però aquest altre projecte era molt complicat d’executar. Per més endavant no descarten constituir-se com a entitat i endegar nous projectes.