8M a Terrassa: “Amb els drets de les dones, ni un pas enrere!”

Les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones Treballadores, aquest 8 de març, s’han sentit fort a la manifestació organitzada per l’agrupació Feministes Terrassa.

El lema “Amb els drets de les dones ni un pas enrere” denuncia les discriminacions i violències que encara pateixen dins d’un sistema patriarcal i capitalista. Volen emancipar-se a través de la lluita dels moviments i organitzacions de base.

Les manifestants reconeixen la fragilitat dels drets de les dones al llarg de la història i la necessitat constant de defensar-los.

Des de Feministes Terrassa destaquen que la perspectiva de gènere ha de tenir una mirada interseccional. És a dir, cal considerar altres eixos de discriminació que incideixen en les seves conseqüències. Per exemple, el país d’origen: la taxa d’atur de les dones migrades dobla a la de la població nacional. A més, la por de viure en situació administrativa irregular fa més probable que no es denunciïn situacions de violència masclista.

A l’acte de tancament, al Raval de Montserrat, han exigit solucions a la bretxa salarial entre dones i homes i a la precarització dels treballs de l’àmbit domèstic i de cura de persones, usualment feminitzats. Així mateix, han demanat respecte als drets reproductius i la diversitat afectiva i sexual de les dones.

Finalment, reclamen ser subjecte de ciutadania, amb garantia de drets i vides dignes.