8M, nova jornada de vaga per reivindicar els drets de les dones i la fi de les desigualtats

Com en els darrers anys, aquest 8 de març hi ha convocada una vaga general en motiu del Dia Internacional de la Dona. La convoquen els sindicats CGT, la Intersindical i la Coordinadora Obrera Sindical i, en l’àmbit educatiu, la USTEC i la Plataforma d’Interines Docents de Catalunya. De fet, a les escoles i instituts públics és on més s’ha notat la jornada de vaga.

Els convocants reivindiquen la lluita contra violència masclista i l’assetjament sexual a la feina, la supressió de la bretxa salarial, el reconeixement dels drets de les dones migrants i refugiades i la conciliació laboral i familiar.

La circulació de trens de Ferrocarrils i Rodalies es veu afectada durant tota la jornada però s’asseguren uns serveis mínims.

Al matí, a les 12 i davant de l’Ajuntament hi haurà l’acte institucional del 8 de març. Llegiran el manifest del 8 març la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, i representants dels grups municipals.

Ja a la tarda hi ha convocades dues manifestacions. Una, anunciada per La Coordi, sortirà a les sis de l’Ajuntament i acabarà a la plaça del Vapor Ventalló.

Mitja hora més tard, a dos quarts de set, arrencarà des de la plaça de la Dona Treballadora la manifestació convocada per la plataforma Feministes Terrassa.