9 projectes d’empresa ja s’incuben a l’espai EMPRÈN UPC Terrassa

Una preincubadora d’empreses per transformar una idea en un negoci viable. Així es pot definir l’espai EMPRÈN UPC Terrassa. Consta de 200 metres quadrats, tres sales de treball i assessorament tècnic: tot un ecosistema de suport a l’emprenedoria.

La presentació oficial de la iniciativa s’ha fet aquest dimecres però es va posar en marxa el passat 5 d’octubre. Ja hi treballen una 30 d’estudiants distribuïts en 9 projectes d’empresa, tutoritzats pel tècnic del programa.

És el cas d’INSUREAPP, la primera aplicació que permet omplir in situ i de forma fàcil i senzilla un part en cas de sinistre en carretera.

El campus de Terrassa és el segon que compta amb aquest espai. Fa uns 3 anys es va posar en marxa el primer al Campus Nord de Barcelona i, en aquest temps, s’han creat 18 empreses per part d’estudiants i recent titulats, que han generat 49 llocs de treball. La intenció és que el model es reprodueixi a la resta de campus.

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre la Universitat i l’Ajuntament que ajudarà a fer realitat idees de negoci d’estudiants, impulsar el talent emprenedor, atraure inversió i fer créixer el teixit empresarial de la ciutat.
Per això, les dues parts tenen una acord signat que possibilita la posada en marxa d’aquest espai.

Els projectes tindran una estada d’uns 5 mesos en aquesta preincubadora. Després podran integrar-se en altres iniciatives de foment del talent emprenedor de l’Ajuntament de Terrassa.