A partir de dilluns s’incrementa l’oferta d’autobusos i obren parcialment les deixalleries

A partir d’aquest dilluns s’incrementa el nombre d’autobusos a algunes línies, però sense posar en perill en cap moment les mesures de distanciament, essencials per contenir el coronavirus. L’increment del servei de transport públic en autobús s’orienta a les línies on actualment ja se supera en alguns viatges el límit de 15 persones en un sol trajecte, valor que garanteix la distancia de seguretat de 1,5m entre persones.

També s’aplicarà en línies que actualment estan dins un interval de 75-100% de la capacitat màxima indicada anteriorment. Això implica un increment a les línies 1,3, 4, 8 i 9. També es crearà un servei de reforç flexible, que només s’activarà si se supera el nombre de viatgers, a les línies 5 i 6, que actualment estan en un interval entre el 50 i el 60%. En aquesta fase no es preveuen increments pels dies de cap de setmana.

D’altra banda, L’Ajuntament també ha acordat procedir a l’obertura parcial de les deixalleries, exclusivament per a residus d’industrials o empreses, en atenció a la creixent activitat econòmica generada per la primera fase de desconfinament decidida pel Govern espanyol. Pel que fa a la ciutadania, cal recordar que les deixalleries de la ciutat continuaran tancades per a mobles i altres estris de tipus domèstic i que està suspès el servei de recollida d’aquests.

L’actual situació d’alarma provocada per la Covid-19 no farà possible la celebració de la XVIII Fira Modernista de Terrassa els propers dies 8, 9 i 10 de maig, com va decidir el Govern municipal recentment. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Terrassa treballa perquè durant aquests dies es puguin dur a terme algunes activitats i propostes a través de les xarxes socials, amb l’objectiu que entitats, institucions i ciutadania en general puguin participar i viure la Fira Modernista de Terrassa. La intenció és facilitar la participació de tothom animant a compartir imatges i vídeos actuals o d’edicions anteriors, mostrant peces o vestuari de l’època, recordant personatges i moments del Modernisme a Terrassa o preparant una recepta típica de l’època.

Per últim, l’Ajuntament de Terrassa convoca la ciutadania a participar en una concentració virtual contra la violència vers les dones. Aquesta concentració es feia presencialment cada dia 25 fins que el passat mes de març es va fer per primer cop de manera virtual, per continuar mostrant el suport de la ciutat a totes les dones que es troben en situació de violència masclista. La concentració tindrà lloc de 19 a 20 h, demà dissabte. Totes les persones que vulguin sumar-se a la concentració hauran de publicar a les seves xarxes socials fotografies fetes a casa acompanyades de les etiquetes #JoSocAlRaval i #NiUnaMés, i ubicant-les al Raval de Montserrat.