A punt el contracte-programa d’Eco-Equip, que incrementarà la plantilla en 15 treballadors

L’Ajuntament té a punt l’esperat contracte programa d’Eco-Equip, un document que ha d’aKssegurar que l’empresa acompleixi els objectius en els propers quatre anys. Es portarà al ple d’aquest mes de novembre i inclou una estratègia en la gestió per fer Eco-Equip més eficient i rentable. Entre les mesures que s’hi contemplen hi ha la posada en funcionament de la quarta línia de recollida lateral, que s’havia d’estrenar aquest any, dos nous camions per a una cinquena línia i un increment de la plantilla de 15 treballadors. Eco-Equip tindrà el 2020 un pressupost de 28,8 milions d’euros, un 6,47% més que l’any anterior.

El programa l’ha detallat l’equip de govern en la roda de premsa de la ‘Setmana Europa de Prevenció de Residus’, en la que també ha aprofitat per presentar el Pla de Prevenció de Residus Municipal per al 2030. El pla proposa uns objectius molt exigents a mitjà i llarg termini.

La voluntat també és modernitzar la recollida i la gestió dels residus, que sigui adequada a les diferents zones de la ciutat i que hi hagi més control i sanció: que qui generi més, pagui més.

El regidor de Medi Ambient Carles Caballero ha remarcat que la inversió municipal en gestió de residus està condicionada a les restriccions que imposa la normativa estatal de límit de la despesa.

Pel que fa a la ‘Setmana de la Prevenció de Residus’ a Terrassa, hi haurà quatre activitats entre el 20 i el 23 de novembre a diferents equipaments municipals, amb l’educació i la comunicació com a protagonistes.