‘A Sol i Serena’, el primer EP de Pasquines

Pasquines és un projecte musical impulsat per un grup de sis noies amb l’objectiu d’expressar-se i denunciar diverses lluites a través de l’art. Tanmateix està concebut com un exercici d’apoderament individual i col·lectiu, així com de combatre la necessitat de feminitzar els escenaris.

Aquest dimecres ha vist la llum el seu primer treball discogràfic, A Sol i Serena, un EP que és el cant de moltes dones. Un crit que uneix totes les dones en una lluita de segles.

A Sol i Serena és un còctel de música tradicional i cançó d’autor, amb una forta presència de sons ibèrics i rumba catalana. Una de les premisses del grup és l’horitzontalitat i la ruptura de la jerarquia tradicional on l’espai central l’ocupa la figura de la vocalista. Pasquines proposa un directe on es genera una narració poètica reivindicativa i reflexiva que contagia al públic d’energia i emoció.

El camí de Pasquines es va emprendre fa més de cinc anys, temps en el que han aconseguit ser premiades amb una Beca de Suport a la Creació, el que els ha permès enregistrar una sessió en directe a l’Espai de Creació Musical de Terrassa, El Vapor.