A Terrassa més de la meitat de l’alumnat va a peu a l’escola

Coincidint amb el Dia Internacional d’Anar a Peu a l’Escola, el col•lectiu d’AMPA’s agrupades sota el nom Camí Escolar Terrassa, ha presentat els resultats d’una enquesta feta a 27 escoles i en la que hi han participat 726 famílies. És la segona que fa d’aquestes característiques sobre els hàbits de mobilitat a l’escola i els resultats són similars a l’anterior, feta fa quatre anys.

Més de la meitat dels alumnes, un 62% van a peu a l’escola, un 29% ho fan en cotxe i un 4% en autobús. Ara bé, el que el col·lectiu destaca és que, de les famílies que van en cotxe, un 42% voldria anar a peu si les condicions dels desplaçaments fossin millors.

Les mesures que es posen sobre la taula per millorar aquestes estadístiques són, per exemple, la pacificació del trànsit, habilitar aparcaments de bicicletes i patinets a l’interior de les escoles i participar en el programa Camins Escolars de l’Ajuntament. Per això, cal la implicació dels equips directius i de les AMPA’s.

L’enquesta també revela altres dades: un 5% de les famílies que van en cotxe a l’escola trigarien menys de 10 minuts si anessin a peu; i que més de la meitat de l’alumnat de cicle superior encara va acompanyat.