A Terrassa s’han detectat 1.726 casos de Covid-19 mentre que 9.145 han estat només sospitosos

A principis de setmana ja només quedaven 22 persones ingressades per Covid-19 a la ciutat i deixaven molt enrere les gairebé 650 de principis d’abril.

Dimarts farà tres mesos que es va detectar el primer cas de coronavirus a Terrassa i en tot aquest temps 1.726 persones han donat positiu en alguna prova diagnòstica de PCR o en algun test ràpid. Això equival a 78 persones per cada deu mil habitants, el paràmetre que fa servir el Departament de Salut per comparar la incidència en territoris. Unes altres 9.135 persones han presentat símptomes i en algun moment han estat classificades per personal sanitari com a possible cas de Covid-19 sense que finalment ho hagin estat.

Rellinars i Sant Llorenç Savall, els dos extrems

A Sabadell el nombre de casos ja supera els dos mil i la taxa s’acosta al cent. En canvi, a la cocapital vallesana hi ha hagut un 23 per cent menys de casos sospitosos.

A Sant Cugat , la taxa de casos per cada deu mil habitants és de 80, a Rubí 68 i a Cerdanyola 74.

L’afectació del coronavirus als municipis més petits ha estat molt variada. Sant Llorenç Savall és el que té més casos en termes relatius i amb diferència: 455 per cada deu mil habitants. Al poble hi viuen 2.300 persones i porta més de cent casos acumulats.

A l’altre extrem, Rellinars amb 26, Sentmenat amb 39, Vacarisses amb 43 i Castellbisbal amb 53.

Entre mig, els 162 d’Ullastrell, els 159 de Sant Quirze, els 132 de Viladecavalls, I per sota dels cent, els 99 Castellar i els 93 de Matadepera. A Badia, el municipi amb més densitat de població, 72.

Gallifa, el municipi més petit de la comarca, és també l’únic sense cap cas detectat de Covid-19 en tot l’episodi de pandèmia.