A tres de cada quatre comerços els va igual o pitjor que l’any passat

La situació del comerç a Catalunya segueix sent delicada. Segons una nova enquesta de l’Estat de Salut del Comerç de l’ESCODI, tres de cada quatre comerços enquestat diu que el negoci li va igual o pitjor que l’any passat.

Concretament un 25% de les 2.000 botigues que han respost a l’enquesta diu que gaudiex de bona salut i ha aconseguit beneficis durant el primer semestre de l’any. Un 35% diu que es manté i el grup més nombrós, un 40%, considera que la seva situació ha empitjorat respecte l’any passsat. L’ESCODI recalca que el 2018 era un 50% les botigues que qualificaven de pitjor la seva situació econòmica. Tot i així, l’escola de comerç considera ‘preocupants’ aquestes dades.

També hi ha altres dades significatives de l’enquesta. Prop de la meitat dels enquestats han baixat en vendes i ingressos durant aquest semestre; també han tancat més botigues (22%) que no pas n’han obert de noves (11%).

D’altra banda, aquesta enquesta de l’ESCODI també posa en dubte l’eficàcia de les rebaixes. Prop de la meitat dels comerciants opinen que l’ànim per comprar a les rebaixes d’estiu han baixat i només un 8% veu amb bons ulls la liberalització del calendari de rebaixes. La guerra de preus i el boom dels descomptes és un altre dels enemics dels botiguers, que veuen com els marges es fan cada vegada més petits i els beneficis, també.