Abacus habilita a la seva botiga de Terrassa un espai per fomentar el consum responsable

La cooperativa Abacus ha posat en marxa a la seva botiga de Terrassa un projecte pioner de consum responsable adreçat a nenes i nens. Es tracta d’un espai lúdic per aprendre a consumir amb responsabilitat. Compta amb una àrea de manualitats, un taller per a fer plantes de paper i una zona de jocs cooperatius.

La iniciativa s’ha posat en marxa aquest mes de juliol i estarà funcionant durant dos mesos com a prova pilot. Al setembre s’avaluarà com ha anat, quins aspectes es poden millorar i si es pot estendre a d’altres botigues Abacus.

La idea és el resultat d’un procés participatiu amb socis de consum i de treball, del que han sorgit més de 300 propostes. De moment, se n’han triat dues, la que s’ha implementat a Terrassa i una altra a Barcelona.

La mesura forma part d’un pla d’acció per obrir els establiments Abacus a la ciutadania i a les entitats d’economia social i solidària. L’objectiu és promoure el consum ètic i responsable, ampliar l’ús de les botigues i millorar l’experiència de compra del client.