Acaben la seva estada a la ciutat els set voluntaris internacionals convocats per La Víbria

Des de l’any 2009 La Vibria Intercultural participa al programa de voluntariat Cos Europeu de Solidaritat. Cada any venen a Terrassa joves d’altres països europeus atrets per algun dels projectes, de tipologies diverses, que s’ofereixen a la ciutat.

El programa, que és finançat, ofereix als participants allotjament, assegurança, un curs d’idioma i diners per l’estada.

Aquest any vingut 7 joves de 7 països diferents. Tres han estat a Fact Fupar, 2 a la mateixa Víbria i 2 a una entitat de Sant Cugat. S’hi han estat des de l’octubre i en els propers dies acabaran el seu voluntariat a Terrassa.

El Ricardo i la Dora han fet l’estada a les mateixes oficines de la Vibria, al carrer del Racó. En Ricardo, portuguès de 24 anys llicenciat en Periodisme, donant suport a projectes de mobilitat internacional i fent la comunicació digital, en web i xarxes socials.

Per la seva part, la Dora, hongaresa de 28 anys llicenciada en Psicologia ha col·laborat en l’organització i gestió de projectes interculturals, xerrades a instituts, classes d’angles i formació.

Els dos marxen encantats de la seva estada a Terrassa. La Dora ja té feina en el departament de recursos humans d’una empresa de Barcelona. En Ricardo es voldria quedar un temps a Catalunya ja sigui en altres projectes de joves o fent de periodista.

Fact Fupar i la Víbria ja han demanat voluntaris per l’any que ve. Per primer cop s’hi sumarà Prodis.