Acord de PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem per presidir el Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem han signat un pacte de govern per presidir el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El ple de constitució se celebrarà aquest divendres, 19 de juliol.

Segons l’acord, els socialistes (com a força amb més representació) ostentaran la presidència del Consell Comarcal. Es crearan dues vicepresidències: una per Junts per Catalunya i una altra per En Comú Guanyem. La previsió és presentar la propera setmana tant el cartipàs com la configuració del nou govern.

L’acord posa en valor la tasca feta per la institució, manifesta la voluntat de donar-hi un nou impuls i mantenir el consens per dissenyar i executar estratègies territorials supramunicipals.

Segons els signants del text, el pacte aposta per un govern comarcal fort, que basi la seva actuació en la concertació, la pluralitat i l’equilibri territorial. L’acord fixa com a prioritats d’aquest nou govern comarcal el benestar de la ciutadania, el suport i els serveis als ajuntaments. Els tres grups asseguren que actuaran sempre a partir de criteris de transparència, ètica i equitat, i que basaran la seva actuació en els Objectius de Desenvolupament Sostenibles aprovats per les Nacions Unides.