Acord ‘in extremis’ per ‘eliminar’ el trànsit de pas a Galileu i Arquimedes

Finalment equip de govern i la plataforma veïnal d’Arquimedes i Galileu han acordat ‘eliminar’, textualment, el trànsit de pas en aquests dos carrers. La terminologia ha estat un escull complicat en la proposta que els veïns han portat al ple municipal, a l’apartat de partipació ciutadana, i que s’ha debatut durant una hora llarga.

El text aprovat insta a estudiar i consensuar amb els veïns i els comerciants d’aquests dos carrers un nou model de circulació per a millorar les condicions de vida de veïnes i veïns eliminant el trànsit de pas. Per Arquimedes i Galileu hi passen diàriament 20.000 cotxes, molts d’ells per a creuar la ciutat de nord a sud o de sud a nord.

La proposta ha estat modificada en el mateix ple per a què totes les parts hi estiguin d’acord i s’hagi pogut aprovar per unanimitat. A estat a petició de l’alcalde que s’ha inclòs explícitament els comerciants en el consens del model de circulació.

Els grups de l’oposició han criticat el govern municipal per no haver encarat aquest tema abans.

Properes actuacions
L’equip de govern ha recordat que ja ha demanat una subvenció als Fons Next Generation per a la compra de càmeres de control que han de permetre regular el trànsit de pas. El 6 de març, a més, començaran actuacions tàctiques a Arquímedes i Galileu que han de pacificar més el trànsit, com la creació d’un pas de vianants elevat a la plaça del Progrés, repintats de passos i l’ampliació d’algunes voreres.

Carrer Galileu arquimedes trànsit