ACTES programa cinc conferències fins a finals de curs

L’Associació ACTES, vinculada a la Diplomatura Sènior de la UPC de Terrassa, programa fins a cinc conferències pels pròxims tres mesos. Fins el mes de juny es parlarà de música, de filologia o de la immensitat de l’Univers, dins unes xerrades organitzades per l’entitat i obertes a tothom.

Així pel mes de març es faran dues conferències, els dies 14 i 28. La primera sota el títol «La novena de Beethoven, de la gènesi als nostres dies», que estarà impartida pel divulgador musical Pere Andreu Jariod. La xerrada vol ser un homenatge al recentment desparegut periodista i escriptor, Josep Maria Espinàs. La segona la farà el filòleg i professor universitari terrassenc, Josep Maria Aulet que amb el títol «L’home de fer feines» tractarà diferents expressions de la llengua.

Ja pel mes d’abril es programa «L’esplendor de les bandes sonores al cinema clàssic» una proposta del tècnic de comunicació i comentarista cinematogràfic, Albert Beorlegui Tous. Pel 9 de maig és el torn d’«El Nostre lloc a l’Univers» a càrrec de la doctora en Física i catedràtica en Física Quàntica de la Universitat de Barcelona, Carme Jordi.

I finalment el dilluns 19 de juny tancaran el cicle de conferències per aquest curs, els tres doctors en filosofia Jordi Casasampera, Teresa Hoogeven i Marta Palacín que tractaran sobre «Dones i filosofia». Totes les conferències tindran lloc a partir de les 7 de la tarda a la Sala d’actes de l’edifici principal de la UPC.

ACTES és una associació creada el 2011 a partir de la Càtedra Sènior de la Universitat Politècnica de Terrassa per a majors de 55 anys. Els seus membres són alumnes i exalumnes així com professors vinculats a la Diplomatura i la Universitat. Amb l’objectiu de fomentar el creixement personal al llarg de la vida a través del coneixement, l’associació organitza conferències, sortides, actes, tallers, taules rodones i activitats relacionades amb l’actualitat científica, humanística i social.