ACTES recupera l’activitat amb una conferència d’Enrique Peiro sobre el projecte MELISSA

MELiSSA, acrònim de Sistema Alternatiu Microecològic de Suport de Vida (Micro-Ecological LIfe Support System Alternative), és un projecte de l’Agència Espacial Europea que s’està desenvolupant als laboratoris de la Universitat Autònoma de Barcelona. Pretén demostrar la viabilitat de sistemes tancats que suportin la vida, orientat a l’autonomia d’humans en missions espacials de llarga durada. L’ecosistema artificial MELiSSA té com a objectiu la recuperació i reciclatge de l’aigua, els aliments i l’oxigen a partir dels residus orgànics, anhídrid carbònic i minerals.

La xerrada anirà a càrrec d’Enrique Peiro, cap tècnic de la Planta Pilot MELiSSA, de l’Escola d’Enginyeria de la UAB. Serà el 18 d’octubre de 2021 a les 19h a la Sala d’Actes de l’ESEIAAT-UPC “l’Escola Industrial” – TR1 (carrer Colom, 1 i 3). L’entrada és lliure. Serà obligatori l’ús de la mascareta i de gel hidroalcohòlic.

D’altra banda, ACTES organitza una sortida al monestir romànic de Sant Quirze de Pedret i llac de Graugés. Serà divendres 22 d’octubre de 2021. La sortida està prevista a les 8:30 del matí de l’Avinguda de Jacquard (davant del Mercadona) i la tornada, sobre les 19h. L’activitat comptarà amb la presència de Narcís Serrat, coneixedor de la comarca del Berguedà. Serà imprescindible portar la mascareta. El preu serà de 45 euros per als socis i de 50 per als no socis. La data límit d’inscripció és el 18 d’octubre. Les places són limitades.