Activada la campanya de prevenció i control del mosquit tigre

Amb l’arribada de l’estiu i l’increment de les temperatures, s’inicien les actuacions per detectar i controlar les larves de mosquits tigre. Com a mesura de prevenció, és fonamental eliminar l’aigua acumulada en embornals, fonts públiques o altres espais, que és on creixen les larves.

En cas de detectar un possible focus de cria i per evitar la seva reproducció, ja sigui en llocs públics o privats, l’Ajuntament recomana posar-se en contacte amb el servei de Protecció de la Salut del Servei de Medi Ambient. El consistori també s’ha adherit per segon any consecutiu a la plataforma interactiva Mosquito Alert, que vigila, investiga i controla l’expansió d’aquests insectes. En cas de detectar algun exemplar o punts d’aigua estancada, només cal enviar una fotografia a aquesta plataforma d’alerta ciutadana.

Les fotografies i les dades recollides s’incorporen a mapes interactius que permeten determinar l’evolució i la proliferació del mosquit tigre i també d’altres insectes que poden transmetre malalties. Es tracta, segons diuen els experts, d’una informació determinant per implementar polítiques públiques de salut i medi ambient.

Per a més informació, consulteu les pàgines web www.terrassa.cat/el-mosquit-tigre i www.mosquitoalert.com/ca/