Activat el Pla d’Emergència Municipal per risc d’incendis forestals i de calor intensa

Activat a Terrassa el Pla d’Emergència Municipal per risc d’incendis forestals i de calor intensa. Aquest dimarts, 18 de juliol, s’espera un episodi de calor molt intensa que afecti tot Catalunya. A Terrassa la temperatura estimada superarà els 36ºC. Entre les 8 del matí i les 8 del vespre el risc serà moderat. L’ajuntament demana a la ciutadania no accedir a les zones forestals i trucar immediatament al 112 en cas de detectar una columna de fum.

El pla contempla fer un seguiment constant del perill de foc, la informació meteorològica i l’estat de la xarxa viària. També preveu vigilar les zones d’especial risc, com el Parc Natural de Llorenç de Munt i l’Obac, la capçalera dels torrents de Can Sales i Ribatallada, la Serra de Galliners i els plans de Can Bonvilar i Torrebonica.

Pel que fa a la calor intensa, està prevista l’activació dels serveis municipals per informar la població, preveure llocs frescos i, en cas necessari, obrir sales amb aire condicionat en biblioteques o espais similars. A més, es farà vigilància de les persones grans, malalts crònics i altres col·lectius vulnerables.

L’Ajuntament recorda que la ciutat disposa de 286 fonts de boca i més d’una vintena de refugis climàtics repartits a tots els districtes de la ciutat.

La recomanació és protegir-se del sol, hidratar-se constantment per mantenir la temperatura corporal estable i aplicar el mateix criteri amb els animals de companyia.