Arran Manresa Golf

Activistes climàtics planten enciams al RCG el Prat com a protesta contra el malbaratament d’aigua

Activistes contra el canvi climàtic han plantat diversos enciams al Reial Club de Golf el Prat, situat a Terrassa, aquest dissabte. Així han protestat contra el malbaratament d’aigua que implica aquest esport. Amb els lemes ‘golf clausurat per justícia climàtica’ i ‘Als rics, ni gota’, han posat de manifest la preocupació per la sequera que afecta tot el país. També han volgut denunciar la despesa d’aigua associada a aquest esport elitista.

Aquestes accions s’han dut a terme de manera coordinada pel grup d’Activistes climàtics Rebel·lió o Extinció BCN (XR), juntament amb organitzacions com Arran i Futuro Vegetal València. Durant aquest diumenge, s’han registrat casos similars en una desena de camps de golf a Terrassa, Madrid, València, Eivissa, Biscaia i Navarra. En aquests llocs, els forats dels camps de golf han estat tapats amb ciment o amb planters com a forma de protesta.

Segons les xifres compartides pels col·lectius a les xarxes socials, es calcula que un camp de golf consumeix aproximadament 500.000 m³ d’aigua anualment. Aquesta dada és equivalent, doncs, al consum d’uns 10.000 habitants. Això ha portat a una denúncia dels activistes, afirmant que aquest esport consumeix més aigua que les ciutats de Barcelona i Madrid juntes. A més, critiquen que el golf sigui considerat un luxe elitista, ja que només el 0,6% de la població practica aquest esport, mentre la resta pateix els efectes de la sequera.