Actuació d’urgència per estabilitzar l’aparcament del Portal de Sant Roc

Mesures de caràcter urgent. És el qualificatiu amb què l’Ajuntament presenta els canvis en mobilitat i d’aplicació immediata a la zona del Portal de Sant Roc. Els autobusos que circulen per la Rambla en sentit ascendent evitaran el sector més proper al Portal de Sant Roc desviant-se lleugerament pel tram central de la Rambla. Per fer-ho possible, aquest diumenge mateix es realitzaran els treballs per habilitar el nou espai de pas als busos: l’obra s’iniciarà al matí i es preveu que tinguin una durada de sis hores, per la qual cosa a la tarda ja hauria de quedar enllestida. Això comportarà afectacions ens els horaris dels busos mentre s’hi estigui treballant.

El canvi de recorregut respon a un estudi de la UPC que alerta que la superfície que correspon a l’aparcament està fracturada sota la cruïlla del Portal de Sant Roc amb la Rambla i que convé evitar-hi el pas de vehicles pesants. La desviació es perllongarà una setmana o mentre es realitzin obres d’adaptació sobre el terreny. S’aplanaran voreres i eliminarà mobiliari urbà perquè els busos, quan recuperin el recorregut habitual, esquivin la zona fracturada. Una petita corba en el trajecte que es mantindrà fins que s’apuntali i garanteixi la seguretat de tota la superfície sobre l’aparcament. Actualment hi ha 197 puntals de seguretat, insuficients segons l’informe de la UPC. En 15 dies, l’Ajuntament reforçarà l’estructura a l’altre extrem del Portal, en aquest cas a la cruïlla amb el carrer Cisterna. La intenció és recuperar-hi el pas de vehicles pesants.

L’anunci fet per l’Ajuntament ha tingut lloc després del ple d’octubre. Una sessió on, precisament, no ha prosperat una proposta presentada conjuntament per PSC, Junts per Terrassa i Ciutadans. L’oposició demanava constituir una taula de participació ciutadana que aportés idees i projectes per a l’espai alliberat amb el tancament de l’aparcament subterrani. Des de l’equip de Govern s’ha prioritzat la urgència sorgida davant l’estudi amb un contundent ‘Ara no toca’. La regidora Melgares ha emplaçat els partits de l’oposició a parlar més endavant de participació ciutadana i recollida d’idees, però alerta que per a l’Ajuntament és primordial i urgent prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat de tothom. Melgares deixa clar que no hi ha perill per a vianants, comerços o edificis de la zona, i que tampoc els consta cap indici en relació als túnels dels FGC. Confirma, a més, que el consistori té previst sol·licitar un nou estudi a una empresa privada que complementi l’informe de la UPC.