Actuacions castelleres de les colles locals a la XV Fira Modernista de Terrassa

Les dues colles castelleres locals també han participat en la XV Fira Modernista de Terrassa.

Els Minyons han actuat dissabte a les 7 de la tarda a la plaça Vella. En aquesta ocasió, els Castellers de Berga, han estat la colla convidada.

Els malves han començat l’actuació, després de la cercavila que els ha portat des del seu local, la casa Jacint Bosch, amb la primera estrena de la jornada, el 5 de 8. En segona ronda han afrontat el 2 de 8 amb folre, el tercer de la temporada. I en la tercera ronda han estrenat el segon castell del dia, el 7 de 8, el sisè de la seva història i la cinquena temporada consecutiva descarregant-lo. En la ronda de pilars els Minyons han fet el tercer pilar de 6 de la temporada. Han tancat l’actuació amb 4 pilars de 4 simultanis.

Per la seva banda, els Castellers de Terrassa, han actuat vestits amb roba de pagesos i menestrals de finals de segle, també el dissabte, a les 8 de la tarda i a la plaça del Progrés. Els blauturquesa han recreat una actuació d’aquella època: un 5 de 6 net a l’antiga; un pilar de 4 a la vera creu (aixecant el pilar sencer estirat des de terra pis per pis), un 2 de 6 i un 3 de 7. Per acabar, un altre pilar de 4 a la vera creu i dos pilars de 4.