Detenció Pare Pakistaneses4

Acusen el pare de les germanes assassinades al Pakistan d’ordir el pla per matar-les i netejar l’honor familiar

La Fiscalia acusa Ghulam Abbas, pare de les dues germanes que vivien a Terrassa, assassinades al Pakistan, com a inductor del doble homicidi.  També se l’acusa d’obligar-les a casar-se amb parents, aïllar-les de la societat i de maltractament habitual. Aquesta situació hauria portat a una de les noies a intentar suïcidar-se, segons ha publicat  aquest dimecres El País.

Abbas, de 53 anys, va ser detingut el 22 de febrer Per la seva vinculació en el doble feminicidiSegons a investigació, fins ara sota secret de sumari, l’home va enganyar les seves dues filles perquè viatgessin al Pakistan per anar a veure a la seva mare, que era  de vacances al país,on hauria enmalaltit. D’aquesta manera el pare de les noies pretenia ‘netejar l’honor’ de la família.

Les dues noies, Urooj Abbas, de 21 anys, i Anisa Abbas, de 23 anys van ser assassinades per sis persones, entre les que es trobaven els seus germans i dos cosins  amb qui les van obligar a casar-se i les noies s’hi van negar. Tot i que la policia paquistanesa els va empresonar per un crim d’honor castigat amb cadena perpètua, diversos dels acusats  ja estan en llibertat.