Adapten dues zones de jocs infantils del Parc de Vallparadís amb elements més inclusius

L’Ajuntament de Terrassa està treballant en la millora de dues de les zones de jocs infantils del Parc de Vallparadís per crear àrees de joc inclusiu. Amb aquest objectiu, es modificaran els accessos i es renovaran els jocs, introduïnt elements adaptats. Aquesta setmana han començat les obres per adequar la zona de la Piscina Municipal de Vallparadís, al Pla del Torrent de les Ànimes, i la situada a la part de Can Jofresa.

El projecte inclou la construcció d’un camí de paviment dur, adaptat per facilitar l’accés fins als jocs de tots els infants, i també es renovaran les zones de seguretat dels espais, és a dir, aquelles que s’omplen amb sorra per esmorteir les possibles caigudes dels usuaris. D’altra banda, l’actuació preveu la renovació dels elements de joc per introduir–ne d’altres aptes per a tothom i amb un disseny adequat pel joc inclusiu.

A l’espai de la Piscina Municipal de Vallparadís es col·locarà un element combinat que evoca el món dels vaixells. Mentre que a la zona situada a prop de Can Jofresa, s’instal·laran dues peces: un balancí i un element de gir, tots dos adaptats per a infants amb dificultats de mobilitat.

El projecte, que s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa, s’executarà durant dos mesos. L’empresa Iplay Urban Design SL. és l’encarregada de dur a terme aquesta actuació, que compta amb un pressupost total de prop de 47.000 euros.