Addicció als videojocs, un problema que creix entre els nois de 12 a 14 anys

L’enquesta sobre addiccions entre els estudiants recull per primera vegada l’afició als videojocs entre les addiccions sense substància dels joves.

A l’Hospital de Terrassa, la Unitat d’Atenció al Joc Patològic i altres addiccions no tòxiques ja fa temps que treballa amb aquests casos.

El servei es va crear al 2005 per atendre els problemes de ludopatia, bàsicament amb les màquines escurabutxaques, però s’han hagut d’adaptar a les noves tipologies de pacient: joves, majoritàriament nois entre 12 i 14 anys, que fan un ús compulsiu d’internet per videojocs i apostes on line. Les famílies són les que donen la veu d’alerta.

Des del servei destaquen el paper que ha de jugar la família, marcant unes pautes sobre l’ús de pantalles. És important establir franges horàries i espais sense mòbil. Però sobretot, ensenyar-los els riscos i l’exposició que comporta internet.

La prevenció és bàsica. Internet és un lloc ple d’oportunitats per als menors però també hi ha riscos i consells de seguretat que han de conèixer per evitar problemes.