ADENC-EdC, d’acord amb el tancament del restaurant i la necessitat d’un nou projecte a La Mola

L’associació ADENC per la Defensa i l’Estudi de la Natura i Ecologistes de Catalunya es mostren d’acord amb el tancament del restaurant de La Mola. En un comunicat, expliquen que ja fa mesos que van demanar reduir progressivament el seu impacte en el marc del Consell Consultiu del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. De fet, han presentat diverses propostes en aquest sentit.

D’una banda, volen mantenir viu l’espai del Monestir, obrint la sala d’exposicions i utilitzant el menjador com a refugi d’excursionistes.

Pel que fa a les mules i l’ase, reclamen que continuïn en altres indrets del parc i puguin ajudar en la gestió forestal.

També tenen en compte la quinzena de treballadors que es queden sense feina i proposen que se’ls inclogui en programes de reinserció laboral.

Pel que fa al monestir, demanen relacionar el valor patrimonial i d’identitat històrica vinculada al Camí dels Monjos amb el monestir de Sant Cugat.

Finalment, consideren que la Diputació podria haver començat dos anys abans en el pla director, ja que coneixia la data de la fi de la concessió, i haver evitat d’aquesta manera endarrerir el projecte fins el 2026.