ADENC treballa per eliminar del bosc de Torrebonica l’Ailant, una espècie invasora que malmet les plantes que té al voltant

Aquest dissabte l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura ha dut a terme la cinquena sessió de restauració ecològica al bosc de Torrebonica de Terrassa. El principal enemic d’organitzadors i voluntaris que es desplacen a aquesta zona s’anomena Ailant. Una espècie invasora amb un creixement extrem que malmet les altres espècies que l’envolten. Per intentar erradicar-lo els encarregats d’aquesta restauració han d’extraure part de l’arrel i injectar-hi sulfat de magnesi per tal d’assecar-los i evitar que segueixin creixent.

Per altra banda els responsables d’aquesta iniciativa tenen la intenció de plantar espècies autòctones com podria ser l’alzina o el roure per tal de repoblar la zona que quedarà buida després de treure tots els exemplars de l’Ailant.

L’Ajuntament ha col·laborat amb aquesta iniciativa tallant els exemplars adults d’Ailant, els major dimensió. Un problema que haurà de solucionar-se el més aviat possible però que necessita de més mans per poder eliminar aquesta espècie invasora cada cop més present a Catalunya.