Adéu a la llibreria infantil L’Orella Verda

L’Orella Verda abaixarà la persiana. La llibreria especialitzada en públic infantil ho ha anunciat aquest dilluns a les xarxes socials, després de tres anys en funcionament al carrer de la Rutlla. El principal motiu és la manca de rendibilitat econòmica del negoci: el poc marge de benefici dels llibres i la competència de plataformes digitals i grans llibreries han resultat un obstacle impossible de salvar, en un context on la pandèmia tampoc ha acabat d’ajudar.

El tancament definitiu de L’Orella Verda, però, es produirà a finals del mes de setembre, ja que han de complir un termini de dos mesos amb la propietat del local. Fins llavors, amb l’objectiu d’acabar amb les existències, la botiga oferirà descomptes del 10% i el 20% segons el producte. Tot i això, després de tancar la llibreria, L’Orella Verda continuarà com a projecte, tant de venda a particulars com de foment de la lectura als centres educatius.

Des de l’anunci del tancament, els clients de L’Orella Verda han fet arribar tota mena de missatges de suport als propietaris de la llibreria, en Toni Massagué i la Maria Reyna Reyes. El vídeo on comunicaven la decisió d’abaixar la persiana acumula més de 1.500 visualitzacions a Instagram.