Adif restableix el servei de Rodalies entre Terrassa i Vacarisses

Adif va restablir dissabte la circulació ferroviària per les dues vies entre Terrassa i Manresa un cop acabats els treballs de reparació després de l’esllavissada del 20 de novembre a Vacarisses. Avui ha estat el primer dia laborable després de restablir el servei.

D’aquesta manera, un més després de l’accident, es recuperen els horaris i freqüències de pas habituals de les línies R4 i R12 de rodalies.

Durant quatre setmanes, RENFE i ADIF han treballat per normalitzar el servei. Els primers treballs van consistir en la neteja dels 450 m3 de materials caiguts a la via i el desballestament i retirada del tren accidentat.

Posteriorment s’han fet reparacions a la infraestructura, sanejant i estabilitzant el mur i el talús, on s’ha instal•lat una nova xarxa de cables ancorada amb bulons i una malla d’acer, a més de la tala de 15 arbres.

A la via s’han renovat 273 travesses i 36 metres de carril, a més d’altres treballs a la catenària.

Adif continua amb les investigacions per determinar les causes exactes que van provocar l’esllavissada i posterior descarrilament d’un tren a Vacarisses on ja s’havien fet obres de tractament i consolidació l’any 2017. Recordem que una persona va perdre la vida i una quarantena més van quedar ferides en l’accident.

A més, aquest dilluns també s’ha normalitzat la circulació entre les estacions de Rubí i Castellbisbal un cop han acabat les obres en l’àmbit de la plataforma ferroviària al túnel de Rubí, amb el que es restableixen els horaris de pas habituals de la línia R8 de Rodalies.