Adjudicació de 12.000 euros dels Next Generation per millorar les prestacions del Cinema Catalunya

El Cinema Catalunya renovarà durant aquest any part de les seves instal·lacions, gràcies a una ajuda de 12.000 euros concedida per l’Institut Català de les Empreses Culturals. La subvenció, destinada a les sales d’exhibició, correspon al Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.

Un ajut econòmic que permetrà a l’equipament municipal substituir les pantalles de projecció de les dues sales, a més d’incorporar diverses millores tècniques. També durant el 2023 s’instal·larà una nova cartellera a la façana del carrer Sant Pere, amb vitrines més accessibles i visibles que disposaran de més espai per publicar els pòsters de les pel·lícules.

Els projectes presentats a aquesta convocatòria havien de complir una sèrie d’objectius en termes de funcionament digital i sostenible; recuperació, fidelització i creació de nous públics; i adaptació als nous hàbits de consum. Dels 12.000 euros obtinguts caldrà destinar-ne com a mínim una quarta part a la digitalització i aplicació de noves tecnologies en l’activitat cinematogràfica.

En aquest sentit, el projecte presentat pel Cinema Catalunya també preveu la incorporació de nova maquinària digital en els elements de projecció, la substitució de la il·luminació actual per llums LED de baix consum i la renovació dels antics sanitaris dels lavabos per a un major estalvi d’aigua.

Tot plegat, amb l’objectiu d’oferir un millor servei i una experiència encara més confortable per als amants del setè art que escullen el Cinema Catalunya per anar a gaudir d’un bon film a la gran pantalla. Durant l’últim any prop de 40.000 espectadors han passat per la sala centenària del carrer Sant Pere. En aquest sentit, el Catalunya vol seguir sent un referent cultural i de qualitat, amb projeccions de pel·lícules, documentals i espectacles de tots els temps, a preus populars i per a tot tipus de públics.