Adjudicades les obres de millora l’estació de Vacarisses – Torreblanca

Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vacarisses – Torreblanca, així com en la renovació i modernització dels equipaments de l’estació. Aquestes actuacions suposen una inversió de 2.399.800 euros (IVA no inclòs) i l’obra civil disposa d’un termini d’execució de 16 mesos des de l’inici de les actuacions.

Els principals treballs contemplen:
– Construcció d’un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació.
Instal·lació d’ascensors per tal de garantir la mobilitat dels clients.
– Recrescut i prolongació de l’alçada de les andanes per arriba als 68 centímetres sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició.
Nova zona d’aparcament i condicionament de l’existent.

Els treballs també contemplen la instal·lació de noves marquesines, el tancament perimetral de l’estació, la instal·lació de màquines autovenda, validadores de bitllets, així com de nous teleindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Millores als sistemes d’informació i atenció al client
Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació dels nous sistemes d’informació i atenció al client. Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges de les properes parades que realitza, així com del temps estimat d’arribada. A més, també s’hi instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les pròximes circulacions.

Inversió i millores a la línia R4
A més de les actuacions a l’estació de Vacarisses-Torreblanca, el pla d’accessibilitat també ha desenvolupat millores a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, Vacarisses, Sabadell Centre, Castellbell i El VilarMonistrol, Viladecavalls i Manresa. Aquests treballs han suposat una inversió a la línia R4 nord propera als 13 milions d’euros en el tram Sabadell – Manresa.

Aquesta actuació complementa d’altres emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030.