AEInnova, rep el 1r Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

L’empresa terrassenca Alternative Energy Innovation (AEInnova) ha estat guardonada amb el 1r Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental,  i rebrà una dotació de 10.000 euros.

El jurat li ha atorgat el Guardó per ser: “un projecte innovador, que contribueix a la circularitat de l’economia, aplicable i amb impacte al sector industrial, nascut de la investigació universitària”.

En concret, AEInnova ha desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de la indústria i convertir-la en energia neta, amb dues línies d’actuació: la millora de l’eficiència energètica de la industria, convertint la calor en electricitat, i la creació d’uns sensors industrials alimentats per calor residual i que no necessiten bateries.

Per la seva banda, el 2n Premi ha recaigut en l’empresa Faixamata, que rebrà una dotació de 5.000 euros, pel seu sistema de gestió de purins que redueix l’impacte mediambiental.

AEInnova i Faixamata van quedar finalistes juntament amb Shotl, Síner i Worldcoo.

En aquesta primera edició, el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental ha rebut una seixantena de projectes procedents de pimes amb seu a Catalunya que han desenvolupat un projecte o procés sostenible amb almenys un any en funcionament. El Premi es va posar en marxa a finals del desembre del 2019 i a causa del Covid-19, fins ara no s’havien donat a conèixer les empreses finalistes.

Creat a finals del 2019, té per objectiu promoure la innovació i la sostenibilitat en l’àmbit empresarial en resposta a les necessitats actuals, per tal de millorar el benestar de les persones i l’estat del medi natural. També pretén reconèixer i fomentar els valors pel respecte al medi ambient a la societat.

El jurat d’aquesta primera edició ha estat format per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà i Roca; el professor de direcció estratègica de l’IESE, Joan Enric Ricart; el president de CECOT, Antoni Abad; la directora de la Fundació Empresa & Clima, Elvira Carles; l’exdirectora de El Periódico, Anna Cristeto; i el director del Segment Pimes del BBVA a Catalunya que actua com a secretari sense vot, Joan Carles Alba.

S’ha comptat també amb la col·laboració de Fundació Pimec, CECOT i el Col·legi d’Economistes en la difusió del Premi, i de El Periodico en l’organització de l’acte.