Afectacions en el trànsit al matí per les mobilitzacions amb motiu de la vaga del 8N a Terrassa

Les conseqüències de la vaga general convocada aquest dimecres s’han començat a notar ben d’hora a la ciutat. Un nombrós grup de persones s’ha concentrat a les 7 del matí a la plaça Vella. El col·lectiu s’ha dirigit després a les vies d’accés a la ciutat per tallar el trànsit. Com a conseqüència, durant bona part del matí, ha resultat afectada la circulació tan a l’autopista C-58 com a la C-16 i també a la Nacional 150. L’acció s’ha notat també en el trànsit intern de la ciutat. En algunes vies s’ha hagut de desviar la circulació per evitar el col·lapse.

Amb tot, la jornada de protesta d’aquest 8 de novembre ha tingut un seguiment desigual a la ciutat. Com era de preveure, els diferents posicionaments dels sindicats en la convocatòria de vaga i l’oposició de les patronals s’han traduït en diferents graus d’assistència a la feina.

El sindicat majoritari d’ensenyament, USTEC·STEs ha secundat la vaga. Per tant, a les escoles públiques el seguiment ha estat majoritari però a les concertades ha estat més irregular. En la majoria de centres s’han decretat serveis mínims ja que no es podia garantir l’activitat normal de la jornada ni de les extraescolars.

Pel que fa al transport públic, els autobusos urbans de TMESA no han fet vaga i han funcionat amb normalitat, seguint els horaris habituals. En canvi, sí que s’hi han afegit els trens: tant Renfe com FGC. El serveis mínims són d’un 33% a Rodalies i entre el 25 i el 50% a Ferrocarrils, segons l’hora. Amb tot, la circulació de combois en les línies de Terrassa també s’ha vist afecta per les protestes a diverses estacions i l’accés a les vies.