Afectats per l’accident ferroviari a Vacarisses sumen esforços per demandar l’administració

La Mireia Obradors és de Manresa i anava dins del tren que va descarrilar a Vacarisses el passat dimarts a causa d’una esllavissada, igual que les més de 100 persones afectades. Ella ha decidit fer un grup de Whatsapp per posar-se en contacte amb el màxim número d’afectats i així plantejar-se de posar un demanda a l’administració, amb l’objectiu de millorar la línia R4 al seu pas entre Manresa i Terrassa, i així evitar accidents com aquest.

La veïna de Manresa té un gran suport per part dels passatgers en aquesta iniciativa, com per exemple el del Joan Gomà o el de la Marta Martí, veïns de Sant Vicenç de Castellet i que també anaven al primer tren del matí de dimarts.

Ara, després d’una setmana de l’accident que va acabar amb la vida d’un veí de Castellbell i el Vilar i amb més d’una quarantena de ferits lleus, surt la iniciativa de buscar a totes aquelles persones que estaven en el moment de l’accident, per això, la Mireia fa una crida perquè es posin en contacte amb ella i així poder fer més força.

De fet, dos dels vagons del tren que dimarts passat va descarrilar a Vacarisses han estat a l’estació de Renfe de Sant Vicenç de Castellet des de la nit de dimecres, i fins dilluns, quan van retirar els dos combois. El que estava en pitjors condicions va ser esquarterat i transportat per carretera i l’altre s’el van emportar, remolcat, per la mateixa via de tren. Durant la seva estada a l’estació santvicentina, els 2 combois van aparèixer plens de pintades i grafitis dissabte al matí. L’acte vandàlic s’hauria produït la matinada de divendres i dilluns, coincidint amb el restabliment de la línia de tren, la bretolada va despertat la curiositat dels primers passatgers.