Afers Socials i Salut obren expedient disciplinari per tracte vexatori a les dues auxiliars de Mossèn Homs

Polèmica a les xarxes socials després de la difusió d’un vídeo en què es pot veure com dues auxiliars d’una residència mantenen una actitud irrespectuosa amb una resident. Els fets haurien succeït a la residència pública Mossèn Homs de Terrassa, fet que ha provocat la reacció del consistori. El vídeo mostra el moment en què les dues noies estan a l’habitació de la resident, a l’hora de menjar. Una d’elles insulta i fa comentaris despectius a la dona gran, mentre l’altra riu obertament de la situació.

L’alcalde ha denunciat els fets i ha demanat al Departament de Salut que investigui el cas i apliqui les mesures corresponents perquè no es repeteixin fets com aquests que, segons Jordi Ballart, són incompatibles amb un servei públic i suposen una falta de respecte als drets humans més bàsics. De fet, des dels departaments d’Afers Socials i el de Salut han obert un expedient disciplinari a les dues treballadores per tracte vexatori. Totes dues havien estat contractades com a reforç coincidint amb l’inici de la pandèmia. Les dues treballadores ja han estat apartades de les seves funcions. Una d’elles, la que enregistrava el vídeo, ha publicat dilluns al vespre un nou vídeo en què es disculpa dels fets.

Des del centre ja s’ha contactat amb la família de la persona resident per informar sobre la situació i explicar les accions empreses. També s’ha informat a la resta de familiars dels residents.

CCOO condemna els fets i fa públic el seu suport a les treballadores i treballadors del centre
CCOO ha emès un comunicat en què condemna els fets ocorreguts a la residència de Mossè Homs i alhora dona suport a la tasca de la seva plantilla. Recorden que “les persones treballadores de la residència de gent gran Mossèn Homs de Terrassa, com en altres serveis essencials, han suplert les deficiències d’un model socio-sanitari caduc, que’ s’ha vist agreujat amb la pandèmia de la covid-19”.

Tot i haver patit les retallades de drets i de recursos de l’anterior crisi, – diu el document – “han desenvolupat la seva tasca amb un alt grau de professionalitat, ètica i bon tracte vers les persones que atenen”. És per aquest motiu que afirmen que “el rebutjable cas aïllat que ha tingut lloc a la residència de gent gran Mossèn Homs no ha de posar en dubte l’ètica i la professionalitat de tot el personal de les nostres Residències de Gent Gran”.

De cara a una tardor i un hivern molt incerts, des de CCOO sol·liciten al Departament de Treball, Afers socials i Famílies que posi tots els mitjans al seu abast perquè les treballadores i els treballadors puguin fer la seva feina amb garanties. Però sobretot, que respecti els criteris de contractació temporal pactats amb la part social, “per tal d’assolir el bon funcionament d’un servei essencial per a les persones que han de viure i les seves famílies”.