La plàstica dels oposats d’Agustí Penadès s’exposa a LaFACT Cultural

La transformació que pateixen els elements quan entren en contacte amb el seu oposat. Aquesta metamorfosi és la que Agustí Penadès expressa en la trentena d’obres que s’exposen a LaFACT Cultural.

Penadès, conegut per la seva obra matèrica i informalista, ara mostra una vintena de peces de mig i gran format. En elles s’aprecia la transformació de les seves teles, majoritàriament de pintura acrílica. Aquestes pintures, doncs, contrasten amb l’ús de materials i textures com la fusta, el carbó i teles de roba. L’exposició inclou també una desena d’escultures on continua explorant la transformació de la matèria.

L’artista, en aquesta mostra, transforma la metafísica del gest en una plàstica dels oposats. Fa servir un expressionisme gestual, i és que, disposa la pasta per expressar un moviment. Les peces expressen la dualitat que separa la matèria i l’esperit, o el femení i el masculí. L’interessa la relació entre elements, la transformació que pateix cada un dels oposats en els seus contactes.

Un recorregut per la seva obra permet comprendre la importància de la matèria orgànica que aplica a la tela amb una gestualitat plena d’energia i dinamisme. Les formes amorfes s’associen amb els gestos i les estructures. Penadès els manté junts, en una tensió recíproca i metamòrfica.

Des dels seus inicis com a paisatgista es va anar endinsant en una progressiva estilització, fins arribar a una abstracció arrelada en la matèria. També en l’expressió dels sentiments amagats en el subconscient. La gran varietat de tècniques i la riquesa de materials, caracteritzen la seva obra. 

L’exposició Agustí Penadès i la violència dels oposats es podrà veure a les sales 3 i 4 de la Factoria Cultural des  d’aquest dijous 25 de maig,  fins al 29 de juliol.​