AIDE presenta cinc projectes a la convocatòria de subvencions del 0,7 per cent de l’IRPF

El govern català reparteix cada any subvencions entre entitats de l’àmbit social amb el que li assigna l’estat pel 0,7 per cent de recaptació de l’IRPF, la coneguda casella de finalitats socials. Enguany són 31,5 que es destinaran a projectes, activitats, equipaments i inversions d’obres a desenvolupar el 2021.

L’Associació d’Intervenció en Drogodependències d’Ègara, AIDE, és una de les entitats que habitualment hi presenta projectes. Aquest any són cinc. Tres fan referència al Centre Ocupacional Servim que té l’entitat, a desenvolupar-hi un espai dedicat a la dona i a rehabilitar el local amb una distribució més adient a les seves necessitats. Els altres dos projectes són per l’assessorament educatiu i psicològic i a un grup de teatre destinat als joves. Tots cinc sumen un pressupost de 180,000 euros, dels quals en demanen vora un quaranta per cent.

AIDE es dirigeix cada any a un miler de persones entre la gent que hi hi va a demanar ajuda, els qui treballen al centre ocupacional, les xerrades de prevenció als instituts, l’espai familiar i les activitats que fan al seu local de la carretera de Montcada.

Durant el confinament AIDE ha ofert un servei telefònic de 24 hores per donar suport emocional als drogodependents i ha obert unes dutxes al seu local per assegurar la seva higiene.