Ailey II, una de les companyies de dansa moderna més reconegudes d’Amèrica, torna a LaFACT

La Factoria Cultural de Terrassa acollirà aquest cap de setmana dues actuacions d’Ailey II, una de les companyies de dansa moderna més reconeguda d’Estats Units d’Amèrica. La companyia nord-americana torna a LaFACT els dies 18 i 19 de maig amb noves coreografies després de l’èxit rotund que va obtenir el 2018 i el 2019. L’horari de les representacions serà dissabte a les 18 h i diumenge a les 20 h.

Sota el lideratge de Sylvia Waters com a directora artística durant 38 temporades, Ailey II s’ha convertit en una de les companyies més populars de dansa moderna. El seu fundador, Alvin Ailey, va explorar les profunditats de la cultura afroamericana i la va portar als escenaris amb bellesa. Avui, amb la directora artística Francesca Harper, aporta noves perspectives al llegat i es nodreix la companyia de noves veus creatives de coreògrafs emergents.

El programa de les actuacions combina obres de dansa contemporània de finals de segle XX i de nova creació. Es començarà per un extracte de Enemy in the Figure, una obra de l’any 1989 creada originalment a Alemanya pel Ballet de Frankfurt. S’ha utilitzat la partitura electrònica percussiva i rítmica com a font d’inspiració per aquesta coreografia.

Després d’un breu descans, serà el moment d’un altre extracte, aquest cop de l’obra The Lark Ascending. Aquesta és una peça d’unes danses líriques i romàntiques coreografiades per Alvin Ailey el 1972. Just després, sis ballarins representaran la peça més jove del repertori, John 4:20, creada l’any 2023. En aquest, els ballarins escenificaran diverses relacions i grups de persones que lluiten contra la cruesa de la realitat i descobreixen la necessitat d’empatia. La coreografia fusiona el hip hop, la dansa africana, moderna i també contemporània.

Després d’un segon i últim descans, la companyia tancarà l’actuació amb l’obra Freedom Series. Aquesta peça de l’any 2021 s’inspira en el retorn de Francesca Harper a la Ailey II, complementat amb el vestuari del dissenyador Elias Gurrola. A través d’una partitura que barreja sons acústics i electrònics, els girs inesperats de Freedom Series uneixen moments tendres amb la una ferocitat intrínseca.

Per a més informació i venta d’entrades, consulteu el següent enllaç: Ailey II a LaFACT