Ailey II i l’American Ballet, els plats forts de la Temporada de Dansa BBVA 2019

Durant la temporada de dansa 2019 el Centre Cultural programarà més funcions que mai. Seran un total de 19, repartides en onze espectacles. Els plats forts serà el retorn, el 10 i 11 de maig, un any després, d’Ailey II, amb dues noves coreografies que segueixen apostant per una dansa d’alta intensitat. L’altra gra reclam de la nova temporada el trobem en la visita de l’American Ballet Theatre, el 23 i 24 de novembre.

També destaca de manera especial la celebració dels 30 anys de la companyia de Víctor Ullate (27 abril) i l’actuació de Patricia Guerrero, de qui es diu que és la successora de Sara Baras. Completen el programa la Bella Dorment, de Txaikovski, la companyia Antonio Márquez, actuacions del Ballet de Catalunya, que és resident del Centre Cultural, i tancarà la temporada el Ballet de Georgia, amb el clàssic Fuenteovejuna.
El Centre Cultural reivindica, un cop més, la bandera de la dansa a Catalunya, oferint l’única temporada estable al nostre país.

L’assistència a la temporada de dansa ha anat creixent els últims anys. Aquesta última ha tingut gairebé 12.000 espectadors i la que ve es proposa arribar als 14.000.