Ailey II porta a LaFACT les coreografies de dansa moderna més innovadores

Després del fulgurant èxit obtingut el 2018 i el 2019 a Terrassa, Ailey II ha tornat a LaFACT. La jove companyia de dansa nord-americana ho ha fet aquest cap setmana. Ha estat amb sessió doble, dissabte i diumenge, i amb noves coreografies. Coneguda per fusionar l’esperit i l’energia del talent jove d’Amèrica, l’actuació a Terrassa d’Ailey II ha coincidit amb la celebració del seu 50è aniversari.

Foto cedida: LaFACT

Es va posar en marxa el 1974 com a Alvin Ailey Repertory Ensemble. Llavors la companyia personificava la missió pionera d’Alvin Ailey de fer arribar la dansa a una comunitat cultural àmplia. El seu objectiu, facilitar representacions de dansa i programes de formació dirigits a tots els públics.

Foto cedida: LaFACT

Sota el lideratge de Sylvia Waters, que va exercir com a directora artística durant 38 temporades, Ailey II es va convertir en una de les companyies més populars de dansa moderna. En la seva trajectòria, ha combinat un rigorós programa de gires amb extensos programes de divulgació comunitària.

Foto cedida: LaFACT

En l’actualitat, amb la directora artística Francesca Harper al capdavant, aporta noves perspectives al llegat del seu fundador. Així, Ailey II ha aconseguit nodrir-se de noves veus creatives de coreògrafs emergents.

[Fotos cedides per LaFACT]